top of page

werkwijze

Wij leveren tuinontwerpen.
Dat doen wij vanuit de overtuiging dat een doortimmerd plan helpt de

mooiste resultaten te bereiken.
Uit ervaring weten we hoeveel gemakkelijker en leuker het is een

ontwerp voor de tuin te hebben.
Wij helpen onze klanten vooraf bewuste ontwerpkeuzes te maken, als beste garantie dat de tuin wordt waar zij van dromen.

Samen met de klant werken aan het ontwerp vinden we belangrijk, vanaf het begin tot het einde van het tuintraject. We doorlopen een aantal stappen zoals een intakegesprek over wensen en eisen aan de tuin, een globale schets, een voorlopig ontwerp en afsluitend een definitief ontwerp. Kortom, wij luisteren aandachtig, tekenen een passend ontwerp, en geven inspraak op de tussenstappen.

01

Een plattegrond, dat is het uit de hand getekende ontwerp vanuit de lucht bekeken. Je hebt overzicht op de functies, beplanting, paden en bebouwingen.

02

Een aanzicht, dat is het tweedimensionale uit de hand getekend ontwerp. Je ziet nog geen

diepte in de tekening, maar wel hoe de vormen van beplantingen, objecten (bijvoorbeeld een pergola) en bebouwingen zich in hoogte en breedte tot elkaar verhouden.

03

Een perspectief, dat is een driedimensioneel uit de hand getekend ontwerp. In overleg kiezen

we gezichtspunten van waaruit je de tuin in kijkt, denk bijvoorbeeld aan een favoriete zit- of

speelplek buiten of vanuit het binnenhuis.

04

Een beplantingsplan, dat is een uitgebreide lijst over de karakteristieken van de planten (en

struiken en bomen) in het ontwerp. De beplantingskeuze is afgestemd op het (micro)klimaat in de tuin, voor de best mogelijke garantie dat ieder plant krijgt wat hij nodig heeft. Voor de aanleg en het onderhoud is het beplantingsplan ook een boodschappenlijst.

05

Een onderhoudsplan, dat is een overzichtelijke jaarkalender over de groei en verzorging van de planten, bomen en struiken in de tuin. In één oogopslag is te zien wanneer welke plant, blad krijgt, in bloei staat, en daarna in de winter mogelijk sierwaarde behoudt.

Het woord ‘traject’ in onze naam heeft een bijzondere lading voor ons. Het maken van een tuinontwerp is een traject. Na het ontwerp blijven wij denken aan de tuin. Wij blijven graag op de hoogte wat het ontwerp de klant brengt door de jaren heen. Mensen veranderen en smaken ontwikkelen zich. Dat is ook een traject, en dat willen wij ondersteunen. Een aanpassing van het beplantingsplan, of misschien een tweede tuinontwerp. Tuinen zijn voor het leven en veranderen mee, dat is waar wij als ontwerpers van Traject Tuin in geloven.

bottom of page